15 februari 2007

Peter de Vries

En zo is het!Ongetwijfeld hebben velen van u een favoriet radiostation. Ik heb er ook een, namelijk 3fm. Daar zijn verschillende redenen voor. Zo vind ik dat ze goede muziek draaien, kundige en sympathieke dj's hebben en leuke evenementen op poten zetten. Eén van die evenementen moet u, als de nieuwsbewuste persoon die u natuurlijk bent, wel hebben meegekregen. Dat is de Serious Request actie, waarbij drie dj's een week lang in een glazen huis op de Neude zaten, niets aten en voor geld verzoekplaatjes draaiden. Het doel was om zoveel mogelijk geld te verzamelen om het Rode Kruis in staat te stellen om de slachtoffers van landmijnen te helpen.
Afgelopen zaterdag vond op 3fm een ander evenement plaats dat misschien iets minder bekendheid heeft verworven. Dat was de Nationale Peter de Vriesdag. Het doel was in dit geval om zoveel mogelijk Peters de Vries bij elkaar te brengen. Uiteindelijk zijn er, ik heb het even voor u opgezocht, 62 komen opdagen. Zoiets biedt natuurlijk ongekende mogelijkheden, zoals het organiseren van een quiz onder de aanwezigen waarbij het juiste antwoord op elke vraag Peter de Vries is. De quiz werd overigens gewonnen door Peter de Vries.
Ik vroeg me tijdens de uitzending nog af of er andere namen zijn waarmee je een dergelijke dag kunt organiseren. Ik weet niet meer of ik namen bedacht had, maar ik kwam wel tot de conclusie dat het met mijn naam een eenzame bedoening zou worden. Totdat ik vandaag een reactie kreeg op mijn eerste stukje over het Nederlands Muntkantoor van, jawel, Rutger van Bergen.
Nu zeg ik dus: als 3fm erin slaagt 62 Peters de Vries samen te brengen dan moet deze weblog minstens 100 Rutgers van Bergen kunnen verzamelen. Help dit nobele doel en meldt u allen aan!

4 opmerkingen:

rutgervanbergen2wantjijbentouder... zei

hmzzz het loopt niet storm geloof ik ;)
hoe dan ook ik meld me braaf aan, ik ben van juni 78 ook getrouwd en sinds 3 weken vader van een knappe zoon.

Rutger van Bergen zei

Ik moet mezelf natuurlijk ook nog even inschrijven! En hoe bedoel je, het loopt niet storm? Het bericht is nog geen halve dag oud en we hebben nu al twee aanmeldingen! ;)
Ik ben blij dat je een zoon hebt (gefeliciteerd nog!), want nu kan ik blijven zeggen dat ik de mooiste dochter van de wereld heb zonder ruzie te krijgen met mijn naamgenoot.
Lijkt of we redelijk in dezelfde "levensfase" zitten. Je gaat me toch niet vertellen dat je ook in de IT werkt?

Rutger van Bergen zei

Mag je valsspelen? (En jou blijmaken met een dooie mus?)

Rutger van Bergen zei

Claudy, valsspelen mag uiteraard, als het maar niet te veel opvalt.
En me blijmaken met een dooie mus mag ook want volgens mij zijn ze, mits juist bereid, best smakelijk.