14 februari 2007

Schöne Haufen

WaterzwemtelefoonIk kan het me nog goed herinneren. Het was midden jaren negentig en het water leek nog maar een paar centimeter onder de rand van de lekdijk te staan. Op school gingen verhalen rond over plaatsgenoten die hun huisraad alvast van de begane grond naar een bovenverdieping aan het verslepen waren.
Uiteindelijk hebben we onze voeten droog gehouden, maar spannend was het toch wel. Het is dus heel begrijpelijk dat daarna stevige maatregelen zijn genomen om een volgend hoogwater beter te kunnen opvangen. Zo is de lekdijk op een aantal plaatsen in de buurt van Vianen inmiddels verzwaard.
Maar daar blijft het niet bij. Mocht de dijk toch doorbreken dan is Vianen nog steeds optimaal voorbereid, lees ik vandaag in het AD. Zelfs de plaatselijke drollen zijn bezig met hun zwemdiploma. Ons huis staat hemelsbreed zo'n 100 meter van zwembad Helsdingen, dus u snapt dat we nu extra trots zijn er te wonen.
Toch jammer dat de man die geklaagd heeft bij de Zwemwatertelefoon (jawel, u leest het goed, de Zwemwatertelefoon) dat níet begrijpt.

Geen opmerkingen: