01 februari 2007

Schijtambtenaren

Zijn ze niet schitterend?Het mileu heeft het zwaar tegenwoordig. IJskappen smelten, regenwouden worden nog steeds omgezaagd, zeehonden worden doodgeknuppeld en oceanen worden vergiftigd.
Een aantal toekomstige slachtoffers in de natuur is ook al bekend: Aziatische halsbandparkieten. In dit geval ligt de boosdoener ook nog in de toekomst: dat is namelijk de nog te vormen regering.
Hoe dat mogelijk is zal ik nu uitleggen. De Aziatische halsbandparkieten waar het om draait zijn eigenlijk Haagse halsbandparkieten, in de zin dat ze zich ophouden op het Korte Voorhout. En wat doen die beestjes daar? Rijksambtenaren onderschijten, zo lees ik in het AD. Ha ha, zult u zeggen, maar daar zit hem wel net het probleem. De onderhandelaars aan de coalitietafel zijn namelijk van plan een heleboel ambtenaren naar huis te sturen. Dat betekent dat er straks een stuk minder ambtenaren zijn om op te schijten, en dat brengt weer met zich mee dat de parkieten straks harder om een schijtplek moeten knokken en beter moeten mikken.
U kunt zich wel voorstellen hoeveel stress deze extra inspanning bij de arme beestjes zal veroorzaken. Inderdaad, sommige bezuinigingen gaan écht te ver.

Geen opmerkingen: