05 oktober 2005

Diabeten in het nieuws

Suiker. Maar dat had u vast zelf al bedacht.Zo lees je er een eeuwigheid niets over, en zo staan de kranten er vol mee. Afgelopen vrijdag meldde het AD Utrechts Nieuwsblad dat er een speciale polis voor diabeten in de maak is. Deze ziektekostenverzekering biedt een aantal extra voorzieningen voor suikerpatiĆ«nten. Overigens vergoedt mijn huidige ordinaire ziektekostenverzekering die “extra voorzieningen” ook allemaal. Maar goed, een kniesoor die daarop let.
Afgelopen maandag lees ik in hetzelfde dagblad nog een bericht over het onderwerp. Dit keer werden de risico's behandeld van het als diabeet in de sauna gaan zitten.
En als klap op de vuurpijl berichtte Almere Vandaag (je hebt als weblogger heel wat nieuwsbronnen in de gaten te houden) vrijdag dat honderdtien Almeerse diabetespatiĆ«nten een zogenaamde “Health Buddy” krijgen.
Het wachten is nu dus alleen nog op de nodige aandacht op de televisie. Wat dacht u bijvoorbeeld van “Injecting with the Stars”, of “Diabeter in bed”? Als het zover komt laat ik het u zeker weten. De gids lees ik namelijk ook nog.

Geen opmerkingen: