10 juli 2006

Letterloos

LettertjesPas geleden schreef ik een stukje over Sudoku's, die overpopulaire cijferpuzzeltjes. Onder andere over het feit dat er wel een verrekte hoop van die puzzeltjes te maken zijn, en dat Jolanda ze graag mag invullen. Dat doet ze onder andere in onze krant, het AD, waar er elke dag een paar in staan. Maar niet alleen Sudoku's. Zo hebben ze elke vrijdag ook een “Quizfillipine”. Da's een soort mengsel tussen een kruiswoordraadsel en een doorloper, waarbij je de ingevulde letters ook moet gebruiken om een spreekwoord samen te stellen.
Mocht het u hiermee nog niet geheel duidelijk zijn wat een “Quizfillipine” precies is dan geeft dat niet, het komt er in elk geval op neer dat je er best even mee onder de pannen kunt zijn.
Dat was met die van afgelopen vrijdag ook zo, want het was een pittige. Maar, Jolanda en ik laten ons niet zomaar uit het veld slaan, dus na even stevig doorpuzzelen – en een beetje hulp van Google – hadden we al een aardig deel van de spreekwoordletters gevonden.
Toen we even pauzeerden om te kijken of we het spreekwoord al konden achterhalen viel ons ineens een cursief stukje tekst op dat direct onder de oplossing van vorige week stond. Als u op de foto naast deze tekst klikt kunt u het ook even bekijken.
Tsja, op de een of andere manier voelde dat hersenkraken ineens toch wel een beetje nutteloos.

1 opmerking:

Anoniem zei

*grijns*