01 juli 2006

Vuile Staten

Amerikaanse vuiligheidAmerika wordt door veel andere landen gezien als een mileutechnische viespeuk. De reden is dat Amerika volgens die andere landen een onevenredig grote bijdrage levert aan de wereldwijde milieuvervuiling; mede daardoor moeten wij in Nederland onze dijken verhogen. De meeste Amerikanen denken daar heel anders over. Die geloven dat "wereld" een korter woord is voor "Amerika". En als je de wereld bezit mag je hem natuurlijk ook smerig maken. Okay, zullen ze schoorvoetend toegeven, er ligt nog wel wat woestenij aan de andere kant van de oceaan. Daar kun je zo af en toe voor de lol wat bommen op laten kletteren, maar verder telt het niet echt mee.
Het feit dat er zowel aan de noord- als de zuidkant van de VS aangrenzende landen liggen is voor veel Amerikanen dan ook ronduit paradoxaal. "Paradoxaal" vinden veel Amerikanen weer een moeilijk woord, dus heeft Amerika ook een wat moeilijke relatie met Mexico en Canada.
Affijn, op nu.nl zag ik vandaag een berichtje waaruit blijkt dat de vervuilingsoverlast van de Amerikanen nog erger is dan gedacht en zelfs de wereldgrenzen overschrijdt. Het internationale ruimtestation ISS wordt binnenkort namelijk op een haar na geraakt door een stuk ruimteafval van een ruimtemissie uit 1963. Precies, van de Amerikanen.

Geen opmerkingen: