13 september 2005

Glunderen

Binnenkant van het koffertjeMisschien weet u het nog wel, dat vorig jaar de Miljoenennota een week te vroeg door een glunderende Frits Wester werd voorgelezen. In de staart van dat verhaal was er in het politieke kamp sprake van een hoop onrust, beschuldigingen van onverantwoord journalistiek gedrag en aankondigingen van maatregelen om herhaling van het voorval onmogelijk te maken.
Toen ik vanavond de TV aanzette om het RTL Nieuws te bekijken zag ik echter weer een glunderende Frits Wester. Met in zijn hand weer een exemplaar van de Miljoenennota. Weer een week voor Prinsjesdag.
Op de vraag of er dan toch geen maatregelen waren genomen om het lekken tegen te gaan antwoordde Frits dat dat wel degelijk het geval was. Volgens hem staat het document namelijk bol van de codes waaruit je kunt afleiden aan wie het oorspronkelijk is uitgereikt.
Het lijkt er dus op dat de oorspronkelijke eigenaar van het stuk er gewoon op vertrouwt dat men er bij RTL dusdanig discreet mee omgaat dat de identiteit van de gulle gever verborgen blijft. Blijkbaar hebben ze in Den Haag van de begrippen vertrouwen en discretie maar zo weinig begrepen dat ze niet inzien dat het zelfs niets had uitgehaald als ze de naam van de eigenaar er in koeieletters op hadden gezet.
Verrassend? Mwoah.

Geen opmerkingen: