07 september 2005

Leuk feestje

Na jaren van kommer en kwel in de automatiseringsbranche lijkt het erop dat de markt nu weer een beetje aantrekt. Eén van de dingen waaraan je dat merkt zijn de reclames van de grote IT-jongens waarin ze zichzelf niet aan hun klanten verkopen, maar aan potentiële werknemers.
Op het moment is LogicaCMG - dat is een van die grote IT-jongens - door middel van een radioreclame op zoek naar een horde SAP-specialisten. (Voor de niet-ingewijden: SAP is een leverancier van software voor grote bedrijven.)
In de reclame nodigen ze je uit voor een feestje om je SAP-certificering te vieren, die het bedrijf wil betalen als je er gaat werken.
De geniale grap die men in de reclame verwerkt heeft is dat ze bij LogicaCMG moeite hadden met het bedenken van een naam voor dit feestje. Tenminste, totdat ze uitkwamen op "sap-party". Het wordt nog leuker, want ze vragen hardop aan de luisteraar "snap je hem?"
U begrijpt het al, elke keer dat ik hem hoor lopen de tranen me over de wangen. Alleen niet van het lachen. Weet u wat ik denk? Dat elke sollicitant wiens intelligentie niet door deze onzin beledigd wordt direct, op grond van geestelijk onvermorgen, afgewezen moet worden.

Geen opmerkingen: