21 augustus 2005

Plaats

Plaats voor éénEr zijn van die problemen die je op sommige plaatsen wel verwacht en op andere niet. Neem bijvoorbeeld plaatstoewijzing. U heeft het in de bioscoop vast wel eens meegemaakt dat er sprake is van enige opschudding door een probleempje met de plaatstoewijzing. Meestal blijkt dan overigens dat de toewijzing op zich wel klopte, maar dat één van de partijen die op een stoel thuis denkt te horen zijn kaartje niet goed gelezen had.
Ook in het vliegtuig heb ik wel zien gebeuren dat twee mensen, die niet per se graag bij elkaar op schoot zaten, op dezelfde stoel waren gepland.
Tsja, zult u zeggen, niet zo handig allemaal, maar op zich geen ramp natuurlijk.

In de krant van afgelopen dinsdag las ik gisteren dat deze situatie zich echter ook voordoet op plaatsen waar ik het niet direct zou verwachten. Waar, wilt u weten? Op de begraafplaats van Garrelswaar. Een vrouw die daar het graf naast dat van haar vader alvast gekocht had, kwam twee weken geleden tot de ontdekking dat iemand anders het in gebruik had genomen. Sowieso niet zo leuk natuurlijk, maar daarnaast is het ook nogal lastig om het misverstand met de persoon in kwestie uit te spreken.
Tsja, wat u zegt, heel erg onhandig allemaal.

1 opmerking:

John zei

Nog erger: mensen die in een voetbalstadion op je plaats zitten!